top of page

fre 09 aug.

|

Stora Torg

Cirkus for funk - gatucirkus med Marianne Waalimaa

Marianne gör konster med sitt hopprep som du inte trodde är möjligt!

Cirkus for funk - gatucirkus med Marianne Waalimaa
Cirkus for funk - gatucirkus med Marianne Waalimaa

Tid och plats

09 aug. 2024 16:10 – 16:40

Stora Torg, Christian IV:s gata 5-3, 291 29 Kristianstad, Sverige

Om evenemanget

CIRKUS FOR FUNK TILL KRISTIANSTAD STADSFESTIVAL! 

Marianne Vaalimaa är en finsk cirkusartist, utbildad vid Konstakademin vid Yrkeshögskolan i Åbo år 2019. Marianne är specialiserad på parakrobatik och Hula Hoops – men är framförallt en hopprepsekvilibrist. Marianne gör konster med sitt hopprep som du inte trodde är möjligt!

Under ett studieår i Rom 2007 upptäckte Marianne glädjen i cirkus- och gatu- föreställningar. Att skapa en egen gatuföreställning blev hennes dröm.

Marianne började träna akrobatik och arbeta som instruktör inom social och inkluderande cirkus, innan hon sökte och blev antagen till cirkusskolan i Åbo.

Hennes erfarenheter och år som gatuartist har både slipat hennes färdigheter och utvecklat hennes fina publikkontakt. Hon engagerar publiken med sin humor och direkta tilltal samtidigt med sina nummer av hög konstnärlig kvalité.

Tid: 9 augusti 16.15-16.45

Plats: Stora Torg

Evenemanget är helt kostnadsfritt och en del av Kristianstad stadsfestival.

Se programmet i sin helhet här: www.kristianstadstadsfestival.com

Ingen fest utan lokala aktörer! Tack till de som lokala aktörer som gör festivalen möjlig: Sparbanken Skåne, Kristianstads Kommun, Kulturföreningen Äntligen, C4 Energi, Kristianstadsbladet, Levins El, Consid, Länsförsäkringar, Ramirent & Säker Krogmiljö

Dela detta evenemang

bottom of page